Aircocube® bespaart energie en vergroot comfort…

 

Waar ontwerpers en fabrikanten van airconditioning hun uiterste best doen om zo zuinig mogelijk met energie om te gaan valt met uitgekiende installatie, meting en terugkoppeling nog veel winst te behalen.

Door de “starre regeling” die zelfs nog terug te vinden is in de meest geavanceerde systemen te vervangen door ons intelligent Aircube®-systeem heeft u de mogelijkheid om forse besparingen in energiegebruik te realiseren. Uw systeemkoeler zorgt voor hetzelfde aangename klimaat in uw kantoor of bedrijfsruimte. Sterker nog: het algemene comfort verbetert door de afwezigheid van sterke locale temperatuurschommelingen.

Doordat minder beroep op overcapaciteit wordt gedaan heeft het systeem fysiek minder slijtage en is daardoor minder snel onderhoud of reparatie nodig. Dat is winst op drie punten, u draagt een steentje bij aan behoud van een goed milieu, heeft door een gezondere werkomgeving minder uitval in personeel op de werkvloer en u spaart forse bedragen uit op uw energienota en herstellingen aan uw installatie.

Aircocube® kan zonder ingrijpende aanpassingen direct aangesloten worden op elke installatie en begint meteen te werken. U stuurt uw installatie met de Aircocube® aan op basis van een uitgekiend algorithme. Er wordt afgerekend met koelen op overcapaciteit en het tot op heden onvermijdelijke oververzadigen van de warmtewisselaar.

Hoe werkt de Aircocube®?

Compressoren bouwen met het gebruik van de Aircocube® minder druk op en werken daardoor stiller en efficiënter. De “headroom” wordt niet telkens aangesproken. Bij extreme omstandigheden blijft de veiligheidsmarge nog beschikbaar. U boet dus niet in op capaciteit. Het is uitsluitend de uitgekiende manier van meten en de daaropvolgende instructie aan het systeem die het rendement drastisch bevordert.

Wanneer de sensoren overcapaciteit signaleren, schakelt de Aircocube® de compressor uit en voorkomt daarmee het onnodige opladen van de warmtewisselaar. Uw airco schakelt over op spaarstand. De ventilator blijft draaien en uw airco maakt maximaal gebruik van de opgeslagen koelenergie in de condensator. Wanneer de opgeslagen energie is benut, wordt de compressor weer ingeschakeld.

Zo wordt de ingestelde temperatuur bereikt zonder het inefficiënte gedeelte van de koelcyclus. U bespaart flink op energie, terwijl uw kantoor, woning of werkruimte nog steeds prima wordt gekoeld. Het moment waarop de compressor moet worden ingeschakeld, verschilt van airco tot airco en hangt samen met de weersomstandigheden.

Om uw aircosysteem zo efficiënt mogelijk te laten draaien, past de Aircocube® zijn instellingen voortdurend aan.

Upgrade vandaag nog uw airco-systeem en bespaar fors op uw bedrijfskosten!